2023

Duken avgjør levetiden på plasthallen din

Den viktigste egenskapen for at en plasthall skal ha lang levetid er duken. Er kvaliteten på duken god, kan du ha plasthallen din i mange, mange år fremover.  

Visste du at duken avgjør levetiden på plasthallen din? Å holde duken på hallen fin over tid kan være en utfordring i et så værutsatt land som Norge. Vi i Rubbhall har løst disse utfordringene med en duk som med en patentert metode gjør at den holder seg bra over lang tid. I denne artikkelen forteller vi mer om kvalitetsduken vi bruker på hallene våre.  

Øk levetiden på plasthallen din

Duken heter Flexlight Perform og kommer fra den franske kvalitetsleverandøren Serge Ferrari. Den er utrolig slitesterk og tåler de mest krevende forhold, og er uten tvil den aller beste duken på markedet. Serge Ferrari er nemlig de eneste produsentene som strekker garnet under selve produksjonen. Dette gjøres før PVC-belegget legges på, og er en patentert metode som gjør at duken får lang levetid.

I tillegg blir duken behandlet med en Low Wick-behandling som sikrer varig motstand mot de mest krevende miljøer som støv, forurensning, UV-stråling og lignende. Duken blir også testet med hensyn til fasthet, forlengelse, styrke og bøyelighet. Den er flammehemmende og selvslukkende i henhold til standarden EN 13501. Vekten på duken er 850/950 gram/m2.

Unikt PVC-belegg som forlenger levetiden

Vekten på duken sier ikke nødvendigvis alt om styrken og kvaliteten. Det er garnet inni duken og tykkelsen på PVC-belegget som indikerer dukens kvalitet. PVC-belegget som er lagt utenpå beskytter mot UV-stråler, vær og vind. Det er her duken vi bruker skiller seg ut – og gjør at levetiden på våre plasthaller blir såpass lang som den er.

Flexilight Perform tilbyr enestående dimensjonsstabilitet. Duken er tykkere på utsiden for å sikre lang levetid og ekstra motstand mot sterk UV-stråling og dårlige værforhold. Duken oppfyller alle europeiske standarder og er enkel å vedlikeholde.

Testet for kvalitet og levetid

En god duk er et viktig fundament for en god plasthall. Serge Ferrari-duken har markedets beste stabilitet og styrke over tid. Hos Serge Ferrari testes dukene regelmessig. En av de siste testene ble utført på en 30 år gammel hall. Denne testen viste at duken kun hadde mistet rundt 13% av strekkfastheten på 30 år. Rivstyrken hadde bare falt 66%. Dette er uten tvil den beste duken på markedet og en god grunn til hvorfor du bør velge den originale Rubbhallen!

Kvalitet er noe vi setter høyt hos Rubbhall. Vi er de eneste på markedet med 10 års garanti, og det for en grunn. Kvalitet koster litt mer, men blir oftere billigere i det lange løp. 

Fem fordeler med duk fra Rubbhall:

  • enestående beskyttelse mot slitasje og UV-stråling
  • Low Wick-behandling som gjør at duken holder seg fin over lang tid
  • tåler all slags vær – selv de mest værutsatte områdene har god erfaring med denne duken
  • slitesterk
  • levetid på over 30 år!

Vurderer du en kvalitetshall fra Rubbhall? Hallene våre er svært fleksible, og passer til det meste. Les mer om bruksområdene for Rubbhall her.