2021

Galvanisering av stål

Hos Rubbhall varmgalvaniserer vi alt stål. Men hva er egentlig varmgalvanisert stål, og hvorfor bruker vi denne metoden?

Hos Rubbhall varmgalvaniserer vi alt stål. Men hva er egentlig varmgalvanisert stål, og hvorfor bruker vi denne metoden? Les videre, så skal vi forklare litt mer om denne prosessen, og hvorfor det er lurt å velge varmgalvanisert stål fremfor andre stålbehandlinger.

Lite rust – lite vedlikehold

Det finnes mange måter å behandle stål på. Man kan male det, men malt stål vil flasse og med tiden ruste. Man kan også galvanisere stålet, men dette er en sveiseprosess som gjør sveisepunktet utsatt for rust. Eller så kan man, som vi gjør, varmgalvanisere stålet. Varmgalvanisering er en unik stålbehandling som gir veldig lite rust og igjen gir veldig lite vedlikehold.  

Hva er galvanisering?

Galvanisering er en prosess hvor beskyttende sinkbelegg påføres på stål eller jern for å forhindre rust. Rubbhall utfører denne prosessen med varmgalvanisering av stålet på alle dukhallene våre. Dette er omfattende prosess, som ikke bare betyr et sinkbad.

Før stålet blir sunket ned i sink, må det nemlig gjennomgå en etsende rengjøring. Under denne rengjøringen blir stålet vasket for olje og fett og annet som kommer på under produksjon. Etter dette blir stålet senket ned i en ny, sur løsning for å fjerne rust.

Til slutt, før det dyppes ned i sink, føres stålet gjennom en fluksprosess. Fluksen er et stoff som brukes til å fjerne oksider og som forhindrer ytterligere oksidasjon av smeltede metaller. Tettheten til fluksen er mindre enn sink. Fluksen vil derfor flyte til overflaten. På denne måten kan fluksing og belegg utføres samtidig.  

Hva koster det?

Nå som du vet at varmgalvanisering er, kan det hende det neste spørsmålet ditt er «Hvor mye koster det?»

Selv om hvert prosjekt vil ha en ulik kostnad avhengig av størrelse, form og andre prosjektspesifikasjoner, bør du tenke på hvor lenge du vil at bygningen din skal vare.

Varmgalvanisering av rammeverket gir en korrosjonsbeskyttelse som er langt bedre enn andre stålbehandlinger. Det minimerer vedlikeholdskostnader og gjør at hallen varer lengre.

Mye å spare

Nøkkelen er de langsiktige besparelsene. Studier viser at hvis Golden Gate Bridge i USA hadde blitt varmgalvanisert, ville de kunne spart over 319 millioner dollar!

Er du på jakt etter en plasthall som skal vare, er det lurt å velge en Rubbhall.

Les om alle våre Rubbhaller her.