2022

Rubbhall leverer ny, spektakulær hall

-En av våre råeste haller noensinne!

I fjor leverte Rubbhall en lydisolerende hall spesialtilpasset wiresaging av stein til Larvikittblokka og Klåstad steinbrudd i Larvik. Nå er nok en hall snart på plass i steinbruddet som produserer blokkstein til store deler av Norge – og det blir en av Rubbhalls mest spektakulære haller noensinne.

Se 3D-film av hallen og dens mange funksjoner litt lenger ned på siden!

-Den råeste hallen

Rubbhallen som blir satt opp får en gulvflate på 1770 kvm, og det blir over 10 meter fri høyde under taket. – Hallen ønsker vi stor og romslig så vi får gjort alt av det arbeidet vi skal gjøre på best mulig måte, sier daglig leder i Larvikittblokka, Jan Henrik Hansen. 

-Dette blir en av de råeste hallene vi har levert, sier Øyvind Kristiansen, key account manager i Rubbhall Norge. – Hallen har så mange funksjonelle løsninger – blant annet får den et integrert vannoppsamling- og rennesystem i gulvet. Hallen blir stor og kommer til å ha plass nok til alt det kunden trenger for å gjøre produksjonen sin enklere, forteller han. Øyvind har jobbet med prosjektet en stund og er fornøyd med hvordan planleggingen har gått. – Her kommer kunden til å få en super hall. Som 3D-filmen viser blir den spesialtilpasset for å treffe kundens behov, det er blant annet planlagt 10 porter og 4 dører i hallen. Og i taket er det satt opp en 40 tonns traverskran.

Et naturlig valg

Høsten 2021 økte Larvikittblokka sin produksjonskapasitet. De begynte med wiresaging av stein, og i den forbindelse trengte de en produksjonshall som var både lydisolerende og temperaturregulerende. Løsningen den gang ble en lydisolerende hall fra Rubbhall. Nå hadde de et ytterligere behov for å utvide. – Vi har investert i nye maskiner og utstyr til produksjon av Larvikittblokka, deriblant en ny stein-knekke som kan knekke blokker fra 20 cm byggehøyde opp til 50 cm. Som produksjonshall nummer to ble Rubbhall også denne gangen et naturlig valg for oss. Vi er så fornøyde med den forrige hallen, så det var aldri tvil om hvem som skulle levere den neste, sier Hansen.

Larvikitt er Norges nasjonalstein. Larvikittblokka kan benyttes til mye, og brukes ofte til sjøprosjekter som molo, brygge, kaifront og kaianlegg. På land er blokkene ofte brukt som støttemur ved prosjekter innen vei, bane og i parkanlegg. Steinblokkene kan også brukes til flomsikring og terrorsikring. I Larvik har Larvikittblokka produksjon i to steinbrudd; Klåstad og Tvedalen.

– Da vi fikk vår forrige Rubbhall fungerte samarbeidet veldig bra. Vi valgte derfor Rubbhall også på dette prosjektet, og kan varmt anbefale Rubbhall til andre. Samarbeidet og planleggingen går sømløst, monteringsteamet er dyktige og kvaliteten på hallene er topp. Vi kan uten tvil anbefale alle som er opptatt av god kvalitet og funksjonelle løsninger om å velge Rubbhall som sin neste produksjonhall, avslutter en fornøyd Jan Henrik Hansen.

Se den kule 3D-filmen av den nye hallen her:

 • 1770m2 gulvflate
 • Over 10m fri høyde under taket
 • 100mm isolerte vegger
 • 10 porter
 • 4 dører
 • 6 store vinduer
 • 3 singel sager, 1 multiwiresag, 1 steinknekke, renseanlegg
 • Integrert vannoppsamling og rennesystem i gulv
 • LED belysning
 • Luftmixere
 • 40t traverskran

Vi har mange ulike haller som kan brukes på bygg og anlegg. Les mer om hallene her.