2022

Rubbhall nummer 3 i Skien havn

Å utvikle haller som tåler det tøffeste været har vært en del av Rubbhall siden 1966. I Skien havn har vi levert hall nummer tre.

Ved Skien havneterminal i Frierfjorden i Grenland møter vi terminalsjef Ove Gunleksen som kan fortelle om stedets eksponering for vær og vind. Den første Rubbhallen ble bygget på havneområdet i 2015. Nå er Rubbhall nummer 3 på plass i Skien havn, og havnens terminalsjef kan trygt melde at de er fornøyde.

Hallene som tåler vær og vind

-Hallene er uten tvil en viktig del av havna, sier Ove Gunleksen. -Jeg kan love at været kan kaste alt på oss. Det er ren vindtunnel oppover fjorden når forholdene er ugunstige, men vi har aldri hatt problemer. De har tålt alt av vind og vær opp gjennom årene.

-Dessuten har de den fordelen om vinteren at snøen renner av uten at vi må måke eller ta andre grep. Vi må bare passe på ikke å ha noe stående rett ved veggene, for snøen kommer kjapt. Det lærte vi den første vinteren, sier mannen som har hatt sin arbeidsplass på havna siden 1998.

Haller med rask montering

Skien havneterminal er en del av Grenland Havn IKS, som – i likhet med mange havner i det siste – har hatt en økt etterspørsel, noe som har skapt interesse for plasthaller. Rubbhall ble valgt, og de var så fornøyde med den første hallen at ytterligere to haller fulgte de neste årene.

-En fordel er at det gikk raskt å få dem opp. Erik og hans folk tok seg av det, sier Gunleksen.

Erik Storhaug, daglig leder i Rubbhall, sier: -Det tok bare 12 uker fra planlegging til hallen sto ferdig. Det inkluderer all saksbehandling, søknader og bygging av hallen. I de fleste tilfeller går det raskere å få tillatelse enn med et tradisjonelt stålbygg.

Isolerte haller uten kondens

I Skien havneterminal er to av hallene Thermohall®-isolert. I vintermånedene på havnen merker de forskjellen.

-Det kan være utfordringer med kondens i våre uisolerte bygninger om vinteren, men i disse to er det ingen problemer, avslutter en fornøyd Gunleksen.

Fleksible plasthaller

Rubbhall har fleksible plasthaller til all slags bruk. Se hele vårt utvalg her. Hallene kan spesialbestilles etter behov. Vurderer du en ny plasthall? Her er 5 gode grunner for hvorfor plasthall er et godt valg på ditt neste prosjekt.