2016

Samarbeider om thermohaller for hangarer i Chicago

GLAVA og Rubb har sammen funnet en løsning på levering av ferdig isolerte plasthaller.

GLAVA og Rubb har sammen funnet en løsning på levering av ferdig isolerte plasthaller.

En felles produktutvikling, med tilpasning av skreddersydde isolasjonsmatter, har ifølge selskapene gitt gode resultater. Flere prestisjeprosjekter står på ordrelisten, blant annet termohaller for bruk som flyhangarer på Chicago Rockford International.

Sikrer kvalitet med skreddersøm

– Vi er opptatt av å levere produkter som ivaretar bruken for thermohaller på en god måte, og ønsker naturligvis ikke å gå på akkord med kvaliteten. Det har derfor vært viktig for oss å få til et samarbeid med GLAVA, som kan levere isolasjonsruller utenfor standardstørrelse. Til bygging av thermohaller bruker vi isolasjon som er nøyaktig tilpasset bredde og tykkelse, for å ivareta enkelhet og samtidig sikre god isolasjonseffekt, sier Jan Arne Hansen, daglig leder i Rubb AS, i en pressemelding.

Bedriften forventer en omsetning på 70 millioner kroner i 2016.

– Ikke minst opplever vi at utenlandske selskaper er opptatt av god materialbruk, og stiller krav til at det brukes ubrennbar isolasjon. Her er det viktig for oss at GLAVA er en leverandør som tilfredsstiller disse kravene, sier han.

– Gjør oss konkurransedyktige

Hansen sier han verdsetter det industrielle samarbeidet Rubb har med GLAVA.

– De gjør oss konkurransedyktige, forsikrer Jan Arne Hansen.

Teknisk sjef John Arne Bakke i GLAVA sier de vil være fleksible for å å få til et best mulig samarbeid.

– I noen tilfeller er våre standardprodukter ikke utformet optimalt for kundens konstruksjoner. Slik er det også for konstruksjonene til RUBB. Derfor har vi jobbet sammen for å finne fram til et godt totalkonsept. I dette tilfellet er løsningen å gjøre noen tilpasninger av produktet fra GLAVA, og at isoleringsmetoden justeres ute hos RUBB. På den måten blir sluttproduktet konkurransedyktig, sier han i en pressemelding.

– For oss er dette et spennende samarbeid og et godt eksempel på hvordan felles tilpasninger verdiøker leveransen. Vi er alltid med på å jobbe innovativt for å strekke oss litt lenger, der vi ser det er mulig, legger han til.