2024

Støyreduserende hall til Larvikittblokka

Larvikittblokka trengte en hall som var både støyreduserende og temperaturregulerende. Løsningen ble en isolert Rubbhall!

Da Larvikittblokka i Larvik skulle starte med saging av steinblokker, trengte de å utvide med en produksjonshall med et innemiljø som holder seg frostfritt hele året. I tillegg trengte de en løsning som var støyreduserende, så arbeidet kunne foregå lenger på kveldstid uten å forstyrre naboer. Løsningen ble en isolert dukhall fra Rubbhall – som er både støyreduserende og temperaturregulerende!

I steinbruddet produseres det blant annet blokker til støttemurer, kaier, parkanlegg og bane- og veiprosjekter av overskuddsblokker fra Lundhs.  – Da vi skulle i gang med prosessen om ny produksjonshall, forespurte vi tre ulike aktører. Rubbhall var på helt fra starten av, forteller Jan Henrik Hansen, daglig leder i Larvikittblokka.

– Vi trengte en ny produksjonshall i det vi skulle i gang med saging av blokker. Da blir det en del vann. Derfor trengte vi en hall som både var temperaturregulerende og hadde et frostfritt inneklima. Samtidig var det viktig at hallen var støyreduserende, forteller han.

Skreddersydde plasthaller

Da Rubbhall mottok forespørsel fra Larvikittblokka, var det flere ting det skulle tas hensyn til: – Hallen skulle ha 4 porter, flere dører og det var viktig med støydemping. Alt dette måtte legges til rette, og sammen har vi klart å sy dette fantastiske produktet sammen, forteller Øyvind Kristiansen, key account manager i Rubbhall.  

Rubbhallen som er satt opp i steinbruddet er en isolert FH 15. Den er 15 meter bred og har 6, 4 meter vegghøyde. Den har 100 mm isolasjon i duken, og er levert med 2 store porter i hver langside.

-Rubbhall har vært veldig bra i både planleggingsfasen og gjennomføringen av dette prosjektet. Steinbruddet har fått en hall som oppfyller alle krav og ønsker, sier Jan Henrik. 

Støyreduserende hall

Dukhallen hos Larvikittblokka er en Thermohall – Rubbhalls egne, patenterte isoleringsløsning. Dette er en hall som er både miljøvennlig og energieffektiv.

Hallen har 100 mm isolasjon i tak og vegger. Isolasjonen består av ikke-brennbar glassull. Denne isolasjonen gir veldig god lydisolasjon. Den er også temperaturregulerende, og bevarer varmen om vinteren og holder varmen under kontroll på de varmeste dagene. Les mer om lydisolering med Thermohall her.

Hvordan har samarbeidet med Rubbhall vært?   

-Samarbeidet med Rubbhall har fungert veldig bra. Vi vurderer Rubbhall også på fremtidige prosjekter, og kan varmt anbefale Rubbhall til andre.

Rubbhall takker for oppdraget og er stolte av å få lov til å levere dette produktet, og vi gleder oss virkelig til nye utfordringer sammen med kunden.

Se hele utvalget vårt av haller her!